top of page

Mijn stoma dagboek

Volg hier Luna's stoma-avontuur mee.

De hele week nemen we je mee met ons in het ziekenhuis via een videodagboek.

Je kan ons ook vinden op youtube, klik op de knop, like & subscribe voor meer video's!

STOMA: Videodagboek: Text

Mijn stoma dagboek: Luna krijgt een stoma

Op maandag 22 februari krijgt Luna na lang overleg dan toch een stoma. Om deze week toch met alles wat beter te kunnen omgaan, hebben we een videodagboek bij gehouden. Hier kan je dag per dag zien hoe het met Luna gaat.  Een stoma hoeft niks te zijn om je over te schamen! Helaas kom ik tijdens onze zoektocht naar antwoorden wel nog vaak tegen dat mensen en stomapatienten hier toch niet graag openlijk over spreken... Laten we met dit dagboek een stapje zetten in de goede richting, en het taboe rondom een stoma doorbreken!

STOMA: Videodagboek: Video

Mijn stoma dagboek: De Operatie

Luna werd vandaag geopereerd. Ze kreeg een Ileostoma (stoma aan de dunne darm) omdat ze ernstig ophoudgedrag heeft vanwege haar autisme. Daardoor werd haar gewone stoelgang erg hard, waardoor ze op momenten niet meer kon eten omdat ze volledig verstopt zat. Na allerlei medicatie en botox in haar sluitspier om deze te verlammen, is er toch beslist om een stoma te plaatsen.

STOMA: Videodagboek: Video

Mijn stoma dagboek:
Onrustige nacht & Opgeblazen stoma

Luna had het erg moeilijk vandaag... Haar stoma zat plots helemaal opgeblazen, en ook haar buikje stond bol... Na het aflaten van de lucht ging het beter, maar de krampjes zijn nu erg pijnlijk. Ze sliep daardoor erg slecht deze nacht, en was overdag aan het vechten tegen de slaap... We hebben ook voor het eerst van dichtbij gezien hoe een stoma vervangen wordt!

STOMA: Videodagboek: Video

Mijn stoma dagboek: Een super vrolijke Luna!

Vandaag ging het al véél beter met Lunatje dan de afgelopen dagen!!! Ze heeft fijn gespeeld, kan terug recht zitten en verdraagd haar eten ook stukken beter! Enkel gisteren avond heeft ze dan toch nog morfine moeten krijgen... We weten nog steeds niet wanneer we naar huis mogen, aangezien ze nu vooral nog met technische zaken bezig zijn zoals het bepalen van de juiste maat van het zakje, en de zoektocht naar het lossen van lucht snachts... Maar gelukkig gaat het met Luna al veel beter, en dat is het allerbelangrijkste! én, we mochten vandaag voor de eerste keer terug knuffelen!!!!

STOMA: Videodagboek: Video

Mijn stoma dagboek: Vervangen van de stomaplaat

Het was een super drukke dag vandaag! Vandaag werd Luna's stoma plaat voor de allereerste keer vervangen! De stoma plaat is het plaatje dat rond haar darmpje zit die uit haar buikje komt, waar je dan uiteindelijk het stomazakje op klikt, die dan weer dient om de stoelgang op te vangen. Luna heeft ook 2 nieuwe vriendjes gemaakt vandaag die voor haar kwamen zingen! (en nee, mama hield het niet droog) We hebben ook super goed nieuws i.v.m het lossen van de lucht snachts, want we hebben een oplossing gevonden! En ook de financiele kant van het stomamateriaal is een hele opluchting!

STOMA: Videodagboek: Video

Mijn stoma dagboek: Een nieuwe Luna!

Wauw, Luna is echt een ander kind de laatste dagen! Ze schaterlacht zoals ze nog nooit gedaan heeft! We hebben ook een keileuk moment gehad samen, en we hebben van onze saaie ziekenhuiskamer even een heerlijke spa gemaakt!

Dit was de laatste vlog van ons stoma dagboek! Als je wilt weten hoe het verder gaat met Luna, of onze andere vlogs wilt zien dan kan je hier op de knops 'VLOGS' klikken en alles bekijken!

Veel kijkplezier!

STOMA: Videodagboek: Video
bottom of page