top of page

Handige tips

die je zeker moet weten wanneer je te maken hebt met een beperking!

Als je een beperking hebt, en dus beperkt wordt in alledaagse dingen, dan heb je waarschijnlijk ook op het een en ander recht. Als mama van een lieve prinses met chromosoom-deletie, vond ik dit allemaal heel chaotisch! Daarom wil ik jou hier mee op weg helpen. Je kan op deze websites eens een kijkje nemen om te zien waar jij zoal recht op hebt.
(Let op! Deze tips slaan op de wetgeving in België.)

i001.png

Thuisbegeleiding

http://www.startwestvlaanderen.be/

Thuisbegeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen met een ontwikkelingsvertraging of (vermoeden van) verstandelijke beperking en hun gezin.

familiezorg.jpg

Familiezorg

http://www.familiezorg.be/index1.html

Familiezorg vzw is een autonome dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg en biedt gezinszorg, bejaardenzorg, kraamzorg, zorg voor psychisch zieke cliënten, poetsdienst en klusjesdienst aan.

header-logo-nl.png

Directie-Generaal personen met een handicap Belgë

http://handicap.belguim.be/
Hier kan je vooral terecht om aanvragen in te dienen voor verhoogd kinderbijslag, tegemoetkomingen, parkeerkaarten enz... 
Dit is een dienst van de federale overheid, sociale zekerheid.

childrens books

Financiële en Fiscale tegemoetkomingen voor personen met een handicap

https://www.vlaanderen.be/nl/gezin-welzijn-en-gezondheid/handicap/financiele-en-fiscale-tegemoetkomingen-voor-personen-met-een-handicap

Als persoon met een handicap hebt u veel extra uitgaven. Daarom zijn er financiële en fiscale tegemoetkomingen waar u recht op kunt hebben.

Handige Tips: News
bottom of page