top of page
Search

Thuisbegeleiding in coronatijden

Mijn artikeltje staat deze maand in de digitale nieuwsbrief van Start West-Vlaanderen, onze thuisbegeleidingsdienst voor Luna. ❤ voor de tweede keer, dankjewel startsein! Heel trots! ❤


Thuisbegeleiding in coronatijden


De afgelopen maanden zijn voor iedereen al enorm zwaar geweest. We hebben onze geliefden minder gezien dan we zouden willen. Kusjes en knuffels waren uit den boze. Er ontstond een massahysterie en we zijn er waarschijnlijk lang nog niet vanaf!


Iedereen heeft zijn steentje moeten bijdragen in deze moeilijke tijden. We dragen allemaal ons mondmaskertje, ontsmetten onze handen en houden zoveel mogelijk afstand van elkaar.

Dit is voor niemand gemakkelijk. Maar vandaag wil ik het even hebben over onze unieke lievelingen. Over mijn uniek prinsesje Luna, en onze top-thuisbegeleidster Heleen!


Als het voor ons al zo een grote aanpassing is, dan kan je je wel inbeelden wat dat voor die kleintjes moet zijn. Lunatje heeft o.a autisme. Ze kan niet communiceren enz... Luna haar wereld ziet er sowieso al anders uit dan die van ons. Voor haar zijn bepaalde situaties veel te chaotisch, en ze raakt snel overprikkeld. Stel je dan eens voor dat er een crisis aankomt die 'corona' heet. Iedereen draagt een mondmasker, dus veel gezichtsuidrukkingen krijgt ze niet meer te zien, wat voor haar erg beangstigend kan zijn! En dan zit je daar, alles verloopt via facetime of telefoon. Want er is een lockdown en je hele leven staat stil. Gelukkig was onze thuisbegeleidster er altijd om ons te blijven helpen gedurende deze zware tijd! Eens de lockdown gedaan was konden we elkaar eindelijk terug zien! Mits de nodige bescherming natuurlijk! Ik zorgde dat het altijd helemaal gepoetst was voor Heleen toe kwam, en we dragen alletwee, altijd een mondmasker gedurende heel het bezoek, die max 1,5 uir duurt. Ook de kamer werd de hele tijd verlucht en bij mooi weer gingen we lekker buiten zitten met voldoende afstand! Door deze periode hebben wij ook vooral beseft wat de thuisbegeleiding allemaal voor ons doet! Hoeveel hulp we krijgen, en wat een steun ze is voor ons! Ook Luna ziet Heleen super graag, want ze is altijd gelukkig als ze hier is!


Ik vind het heel erg knap dat er aan zoveel gedacht wordt om toch maar alles te kunnen verder zetten, en de gezinnen verder te kunnen helpen ondanks alles!


Dankjewel aan het hele team van start West-Vlaanderen! Maar vooral dankjewel aan ons Heleentje! Je bent onze thuisbegeleiding, maar je hebt een plekje gestolen in ons hart!


Evy, mama van Luna.


27 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page