top of page
Search

Trots


Wauw!

Ik ben zó verbaasd en zóóó ongelooflijk trots!! Vandaag heeft Luna een enorm grote stap gezet!...


Een paar weken geleden heeft ze ons al zo trots gemaakt door het aanvaarden van een nieuw tutje (fopspeen). We hebben een jaar en half geprobeerd om haar een nieuw tutje te geven, omdat deze die ze had echt volledig versleten en afgesabbeld was... We hebben echt alle soorten tutjes geprobeerd... Uiteindelijk hebben we dezelfde gekocht zoals ze op dat moment had. Zelfde merk, zelfde aantal maanden, zelfde kleur, zelfde motief... maar ze moest hem dus niet hebben...


Rond de kerstperiode waren we dus op de kerstmarkt met onze beste vrienden, en Luna had pijn aan haar tandjes, maar ik was de perdolan thuis vergeten. Dus m'n vriendin en ik zijn toen vlug even naar de apotheek gelopen om haar te verlossen van haar pijn, en daar zag ik een mooi roze tutje hangen voor kindjes vanaf 18 maanden, speciaal voor als ze tandjes krijgen. Dus ik dacht: 'ik kan het maar proberen...' Toen we buiten kwamen uit de apotheek was ik bezig met Luna haar siroopje te geven, en m'n vriendin was ondertussen het tutje uit de verpakking aan het halen. Van zodra ze haar siroopje binnen had (wat niet evident is aangezien ze niets in haar mondje wilt) stak m'n vriendin het tutje in haar mondje. Ik was nog aan het zeggen tegen haar dat we het al zoveel geprobeerd hebben, en dat ze een nieuw tutje telkens uitspuwt omdat ze merkt dat het iets anders is... Maar... dat moment bleek nu dus niet te komen! Ik kon mn ogen niet geloven! Tante booboo (zo heet m'n vriendin voor Luna, ze is tevens ook de meter van Léon) heeft volgens mij magische handen! Wij in sneltempo terug naar papatje en mn vriendin haar partner, die nog aan de kerstkraampjes stonden, om hem te laten zien hoe flink Luna haar nieuwe tutje aanvaarde! We waren echt super blij! Het lijkt misschien allemaal niet speciaal, maar als je al zo lang bezig bent om haar iets nieuws te proberen geven en het lukt dan eindelijk dan kan ik je verzekeren dat je zelfs voor zo een kleine dingen een gat in de lucht springt! Voor haar was dat trouwens een heel grote stap vooruit!


Naast het tutje, hadden we nog een ander obstakel om te overwinnen... Haar melkje. Luna drinkt al van aan de geboorte Novalac Allernova AR. Nu, sinds een week of twee is deze melk tijdelijk niet meer beschikbaar, nu zeker al tot half februari, wat dus een regelrechte ramp was! Ik heb letterlijk ALLE apothekers in een straal van 30 km gebeld met de vraag als ze toevallig nog een doos hadden staan... maar we weten van onze eigen apotheek, dat deze melk niet super veel gedronken wordt, enkel als er echt problemen zijn zoals koemelkallergie enz, en dat je die melk dus altijd moet bestellen en ze die nooit zomaar binnen hebben... Dus natuurlijk had bijna niemand deze melk staan... Op zoek naar een antwoord zijn we de Novalac die we al staan hadden beginnen mengen met nutrilon groeimelk, en na een dikke week drinkt ze al 3 schepjes Novalac en 4 schepjes nutrilon! Wat super is aangezien de volledige overschakeling moet gebeuren tegen dat de melk die we nog staan hebben op is...


EN VANDAAG heeft ze toch wel de GROOTSTE stap gezet op vlak van voeding en nieuwe dingen aanvaarden van het laatste jaar!!!! Luna dronk enkel en alleen uit de ziekenhuisflesjes met een blauw speentje... We konden die hier gewoon altijd gaan kopen in het ziekenhuis bij ons in de buurt, en we moesten dat ook regelmatig doen aangezien dat wegwerpflesjes zijn... Nu, omdat we zoveel geluk hebben op dat vlak, wisten ze ons de laatste keer dat we flesjes wilden gaan halen doodleuk te vertellen dat die flesjes niet meer gemaakt worden, en dat je de nieuwe flesjes niet meer kon kopen in het ziekenhuis. We hebben dan ook overal gezocht om aan die nieuwe flesjes te geraken, zonder geluk. Maar vandaag, na maanden proberen van alle soorten flesjes en speentjes die je kan bedenken, heeft ze EINDELIJK uit een gewoon avent flesje gedronken die we gebruiken voor haar broertje! Nog eens, het lijkt misschien allemaal helemaal niet spectaculair, maar de schrik dat ze niet eet is zo groot aangezien ze hier al altijd heel veel moeite mee gehad heeft, en als ze niet deftig eet moet ze sondevoeding krijgen en dat willen we absoluut niet!


Maar dankzij haar sterk karakter, en omdat ze nu nieuwe dingen aanvaard, andere melk drinkt en goed eet moet ze dus geen sondevoeding krijgen! Ik ben zooooo blij en trots op mn kleine meid!!!! Eindelijk! Na zoveel maanden proberen heeft ze de grootste obstakels i.v.m voeding overwonnen!


Lieve meid, ik bewonder je! Mijn klein vechtertje! ♡ Ik ben TROTS! 💪❤

344 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page