top of page
Search

Wegwijs

Na lang twijfelen als is dit wel zou doen, wil ik je graag een beetje wegwijs maken.

Ik was eerst gestart met gewone blogs te schrijven over mn leven, gezin, en vooral, over Luna haar aandoening. Het leek me niet alleen een goede manier om zo alles even van me af te schrijven, maar ook om hopelijk andere mensen te kunnen bereiken met mijn verhaal, en ze zo te kunnen helpen en steunen. Maar na het schrijven van een paar blogs op andere sites, en de reacties hiervan te zien, heb ik dan uiteindelijk besloten om er iets verder in te gaan. Ik wil nog altijd gewoon heel erg graag bloggen, en dat is dan ook de bedoeling om dat hier te doen, maar het gaat net iets verder dan dat.


Op deze site kan je ook allerlei tips en tricks vinden, voor moest je in een gelijkaardige situatie zitten. De reden waarom ik hiermee begonnen ben is omdat, toen wij in het begin merkte dat er iets 'anders' was aan Luna, we helemaal geen idee hadden waar we de juiste hulp konden vinden, waar we recht op hadden, en we kenden ook niemand anders met een beperking, wat het moeilijk maakte om er over te praten. Het is nu al bijna een zoektocht van 2 jaar geweest, en we zijn nu eigenlijk nog maar een beetje op de hoogte van alles.


Ik had bv nog nooit gehoord over de thuisbegeleiding die we nu hebbben, of het feit dat je kan recht hebben op verschillende tegemoetkomingen enz... Logisch, als je er ook nog nooit mee in aanraking bent gekomen. Gelukkig waren er professionele mensen die ons hiermee op weg geholpen hebben, maar de wachtlijsten om bij die mensen te geraken zijn toch wel redelijk lang... Dus, mijn bedoeling is om iedereen die er nood aan heft te kunnen verder helpen. Al is het puur en alleen voor informatie, of ervaringen en oplossingen van andere mensen te zien, of zelfs gewoon voor een babbel... Ik wil dat iedereen weet dat ze er niet alleen voor staan! En dit telt niet alleen voor kinderen of ouders ofzo, maar echt voor iedereen!


Ik sta zelf bv ook op invaliditeit, nog voor ik mama werd. Waardoor je je met momenten echt heel eenzaam kan voelen... Via deze weg is het dus de bedoeling om gewoon met elkaar in contact te komen, want ik weet dat er nog veel mensen zijn zoals ik die vastgekluisterd zitten aan hun thuis, niet kunnen buiten komen, en weinig of geen sociaal contact hebben.

Daarom hoop ik dat MommyTalk voor iedereen die het nodig heeft hulp en steun biedt!


Verder wil ik je even vertellen waar je zowat alles kan vinden hier...


Op de homepagina zie je dus de verschillende blogs die ik schrijf staan. Deze gaan over persoonlijke gedachten, ervaringen enz...


Waarom ik hiermee begonnen ben kon je hierboven voor een deel al lezen, maar daar ga ik nog op verder op de pagina 'about'. Daar kan je lezen hoe onze ervaring is geweest, en wat de motivatie is achter deze site.


Een van de belangrijkste paginas is toch wel die van 'tips' vind ik. Want dat zijn net die belangrijke hulpmiddelen die we echt nodig hadden, maar dus niets vanaf wisten... Dus het lijkt me wel gemakkelijk dat deze allemaal samen staan zodat iedereen kan zien waar hij/zij terrecht kan. Deze pagina wordt ook altijd bijgewerkt. Als ikzelf verdere info krijg met alles wat ons kan helpen, dan laat ik dat hier ook weten voor jullie allemaal!


Er is ook een pagina gelinkt aan instagram. Je kan dan ook volgen (ik volg terug), en zo blijf je up-to-date van alles wat met MommyTalk te maken heeft.


Dus, aan iedereen.

Alle mama's, papa's, kinderen, volwassenen, vrienden, familie...

Wees welkom! Want samen staan we veel sterker dan alleen!


-x

Evy


99 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page